tisdag 30 april 2019

Valborg med rökfacklor

Enligt prognos – så utvecklar sig mina sjukdomar. De blir alltså värre. Infusion, blodprov, besök hos läkare för det enda, hos distriktssköterska för det andra. Alla gör vad de kan, minst.

Vad som också imponerar är vad som händer när ett nytt hjälpmedel behövs. Ett knak hörs nu och en smärta slår till varje gång tyngden vilar på högerbenet. Har rullstol blivit nödvändig? 

Så snart frågan var uttalad, var hjälpmedelsprocessen av Region Stockholms modell igång. Rullstol levererad med sträng order: rör den inte förrän Aktiveras instruktör kommer!

Vad göra när jag inte kan piggas upp av någon eld på Valborg? Påsknumret av Liberalernas tidning NU hade ett foto som gav en idé till lösning:



Liberalernas Ungdomsförbund vädjade om bidrag till sin valfond och förstärkte denna vädjande med det här fotot. Tre nyckelord mot bakgrund av bolmande rökfacklor. 

Mins tankar tog ett hopp på 60 år. 1959 var jag ordförande i ungdomsförbundet. Vilka nyckelord hade vi valt då? Självklart liberal men i övrigt? Vårt Valborg-firande lyftes genom att fundera över politik. 

Det övergick till att jag skrev ett inlägg till NU om ett nyckelord som fattades. Ett nyckelord för en brännande sak. Det blir spännande att se om redaktionen publicerar inlägget.